Кристиано още чака първия си гол от фаул за Ювентус

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо все още няма гол от фаул на сметката си с екипа на "Старата госпожа". В Италия дори започнаха да смятат, че над португалеца тегне някакво проклятие, тъй като от 39 опита той така и не е успял да се разпише. За последно той се пробва да порази вратата на Самир Ханданович в дербито с Интер (2:0) точно преди принудителната пауза в Серия "А", но и тогава намяше успех.След трансфера си от Реал Мадрид през 2018 година Роналдо има 53 гола в 75 мача за "бианконерите". Освен това той мина котата от 700 попадения в кариерата си. През настоящата кампания продължава с отличните показатели от 21 гола в 22 мача. Нито едно от тези попадения обаче не бе от пряк-свободен удар, което в миналото се смяташе за негов специалитет. За сметка на това 35-годишният играч може да се похвали със 7 отбелязани дузпи през кампанията досега.

От неговите 39 опита 25 са се отбили от стената, 11 са спасени от вратарите, а 1 е срещнал гредата. В 2 случая топката не е попаднала в очертанията на вратата.

Иначе в кариерата си до момента Роналдо може да се похвали с 13 попадения от фаул за Манчестър Юнайтед, 32 с Реал Мадрид и 8 с екипа на Португалия.

Забележка: Роналдо има гол от фаул за Ювентус в приятелския мач с Интер от предсезонната подготовка, който завършва 1:1, а торинци побеждават с дузпи.

Още от Футбол свят

Виж всички