Унай Емери с предложения от Италия

Бившият наставник на Арсенал и ПСЖ Унай Емери потвърди, че е имал контакт с няколко италиански отбора и е готов да започне работа в Серия А. "Работих като треньор 16 поредни години, така че реших да си дам малко почивка. Ще си дам време да се подготвя за проекта, който най-много ме вдъхновява. Не отхвърлям нито една страна: Англия, Франция, Испания или Италия, където никога не съм работил", сподели Емери. "Имах контакт с няколко италиански клуба, но по една или друга причина не беше възможно да започна работа там", допълни той.

Емери в един момент бе свързван с Ювентус, но заяви, че Маурицио Сари върши много добра работа: "Сари има толкова много опит, показа какво може в Наполи и Челси. Бях впечатлен от вниманието му към детайлите и организацията на неговите отбори. В Англий свърши страхотна работа. С Челси завърши трети и спечели финала за Лига Европа срещу нас.

Върне се в Италия толкова скоро, защото получи покана от голям клуб като Ювентус. Мисля, че бианконерите са един от три или четири тима, които могат да спечелят Шампионската лига".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти