Клубът на Теодор Салпаров прекрати участие в Суперлигата на Русия

Клубът на Теодор Салпаров Газпром-Югра (Сургут) прекрати участието си във волейболната Суперлига на Русия.

Тимът от Сибир се реши на тази стъпка заради ситуацията с развитието на коронавируса.

Теди Салпаров и Газпром-Югра взеха само гейм на Динамо в 1/4-финал №1 в Русия

Теди Салпаров и съотборниците му загубиха първата си среща от 1/4-финалните плейофи в Русия като домакин от Динамо (Москва) с 1:3.  Двубоят се игра в Сургут без зрители.

Двата тима трябваше да изиграят срещата-реванш в събота, 21 март, в Москва.

“Ситуацията с развитието на пандемията на коронавируса SARS CoV-2 се променя ежедневно: В страната и регионите се въвеждат нови ограничения. Към този момент няма директна забрана на провеждане на срещата-реванш между столичния Динамо и Газпром-Югра в Москва: има само препоръка от Министерството на спорта на Руската федерация да ограничи провеждането на състезания от 16 март, които превишават 50 човека, със заповед на кмета на Москва Сергей Себянин.

Какви нови документи могат да се появят след ден или два, ние не знаем.

Не по-малко важно е здравето на играчите, треньорите и администрацията на волейболния клуб. Газпром-Югра взе решение да не участва в срещата-реванш в квалификационния рунд срещу Динамо на 21 март в Москва. Този мач трябваше да е най-важният ни за сезона, защото вероятно щеше да е последен за сезона. Но днес, за съжаление става дума за други много по-важни неща. За първи път в историята на клуба сме длъжни да завършим сезона с административни мерки, а не с битка на игрището.

Благодарим на всички, здраве и спокойствие, до срещата ни през сезон 2020-2021!”, се казва в официалното съобщение на клуба.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти