Шефът на Ла Лига: Убеден съм, че сезонът ще се доиграе

Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас не може да даде категоричен отговор, но е оптимист, че шампионатът в Примера дивисион ще бъде завършен. Засега първенството е спряно заради пандемията от коронавирус.

„Вярвам, даже съм убеден, че сезонът в Ла Лига ще се доиграе. В постоянен контакт съм с колегите от Германия и Италия и се опитваме да напаснем календара, доколкото е възможно“, заяви Тебас в ефира на Cadena COPE.

Барселона ще претендира за титлата, ако Ла Лига не приключи

По неговите думи изглежда сигурно, че Европейското първенство няма да се състои по график през юни и юли. “Най-вероятно то ще бъде отложено. Да видим какво ще се реши във вторник“, добави Тебас, визирайки срещата на УЕФА с представители на 55 федерации. На нея ще се прецени какво да се прави занапред.

„Ако не завършим сезона в Ла Лига, ще си имаме сериозни проблеми, защото клубовете ще загубят много пари. И не само малките клубове са потърпевши – големите също са, защото те играят и в евротурнирите и плащат по-високи заплати. Футболът е спортната индустрия, която върти най-много пари в света – повече от НБА, НФЛ и каквото друго там“, каза още босът на Ла Лига. Тебас призна, че двама служители на централата са с COVID-19. В момента 95% от персонала на Ла Лига работи от вкъщи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти