Испанската лига подготвя протокол за подновяването на първенството

(АРХИВ) Ла Лига ще загуби общо 957 млн. евро, ако първенството не се поднови
(АРХИВ) Ла Лига ще загуби общо 957 млн. евро, ако първенството не се поднови

Испанската футболна лига подготвя детайлен план, по който да бъде възобновено първенството. Шампионатът беше спрян в началото на миналия месец заради пандемията от коронавирус, а сега от Ла Лига са съставили протокол от 19 страници, който ще трябва да бъде изпълняван стъпка по стъпка от всеки един клуб преди той да може да участва в даден мач.

Според плана за рестартиране отборите първо ще трябва да преминат през кратък тренировъчен лагер, а след това футболистите и техните близки, както и помощният персонал, ще трябва да преминават тестове за COVID-19. Планът е в общо четири фази и предвижда провеждането на мачове, дори и Испания все още да е в локдаун заради пандемията.

За подновяването на първенството обаче ще трябва разрешението и на властите в Мадрид. Най-детайлен протоколът е в частта за подготовката на играчите, които освен че ще се ползват със специален статут, ще трябва да използват тренировъчните центрове по строго определен начин, без да се събират на големи групи. Испания е втората най-засегната страна в Европа от коронавируса след Италия, като до момента има над 110 хиляди заболели от COVID-19 и повече от 10 хиляди починали.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички