Барселона започна преговори за Лаутаро Мартинес

Барселона вече започна преговори за привличането на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес. Аржентинецът е основна цел на каталунците за заместник на Луис Суарес, който наскоро навърши 33 години. Според информация на “FCInterNews” от “Камп Ноу” вече са изпратили първа оферта за правата на 22-годишния нападател. Тя е била на стойност 70 милиона евро плюс двама играчи - Артуро Видал и Нелсон Семедо.Видал отдавна е в полезрението на “нерадзурите”, като пазарната му цена в момента е около 20 милиона евро. Семедо пък е оценяван на 40 милиона евро. Това означава, че общата сума на сделката ще е на стойност 130 милиона евро.В договора на Лаутаро Мартинес има клауза за откупуване на стойност 111 милиона евро, която важи до началото на юли. На този етап обаче от Барса не смятат да я активират, а предпочитат да убедят Интер на размяна на играчи плюс доплащане.

Каталунците също така вече са приготвили и конкретна оферта към играча. На “Камп Ноу” смятат да му предложат 5-годишен договор на стойност 7 милиона евро на сезон плюс допълнителни бонуси. Това е тройно повече от парите, които аржентинецът получава в момента на “Сан Сиро”.

Съобщава се още, че Барселона има желание да привлече и халфа на Интер Стефано Сенси. Каталунците обаче смятат за него да водят отделни преговори от тези за Мартинес.

Още от Футбол свят

Виж всички