Босът на Интер нарече “клоун” президента на Лигата в Италия

Босът на Интер нарече “клоун” президента на Лигата в Италия
Поредицата от промени на календара и насрочването на дербито Ювентус - Интер за 9 март изнерви президента на “нерадзурите” Стивън Жанг. Китайският бизнесмен нападна остро шефа на Италианската лига Паоло Дал Пино. Той смята, че с това решение се пренебрегват мерките за сигурност покрай коронавируса.
Решено: Ювентус срещу Интер на 9 март
Решено: Ювентус срещу Интер на 9 март

“Ти си най-големият клоун, който съм виждал - изригна Жанг в социалните мрежи. - Играеш си с календара и оставяш здравето на хората на заден план. 24 часа? 48 часа? 7 дни? Какво друго? Каква е следващата ти стъпка? И ми говориш за спортменство и честна игра? Защо изобщо не престанеш да предпазваш нашите футболисти и треньори и ги накараш да играят за теб денонощно, без прекъсване? Да, на теб говоря - Дал Пино. Как не те е срам. Време е да поемеш отговорност. Ние така правим през 2020 г - всички правят така, без значение дали си фен на Интер или Юве, или изобщо не си! Моля се да си здрав, защото това е най-важното нещо за теб, семейството ти и нашето общество.”

На Апенините все повече хора се разболяват от COVID-19, което доведе до отлагането на шест мача от изминалия кръг в Серия “А”. Беше взето решение те да се изиграят през идния уикенд и на 9 март, а насрочените за тогава да се преместят занапред.

Още от Футбол свят

Виж всички