Какво предстои за Григор Димитров?

Григор Димитров игра първия си полуфинал през сезона и въпреки че не успя да направи нова крачка напред в Акапулко, продължава към следващите изпитания. На Abierto Mexicano de Tenis MIFEL водещият ни тенисист имаше своите шансове в равностоен сблъсък със световния №2 Рафаел Надал, но не се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на турнира. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути. Въпреки поражението съвсем скоро Димитров отново излиза срещу Рафа.Двамата ще се изправят един срещу друг в демонстративен мач на 2 март 2020 г. Първата ракета на България и световният №2 ще играят в Атланта, а събраните средства от срещата ще подпомогнат фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието. То носи името The Premier Live Atlanta Challenge и ще се проведе в „Energy Center“ в столицата на щата – Джорджия, а началният час е 20:00 ч. местно време (03:00 ч. на 3 март българско време). Следващият официален мач на Григор ще бъде в Индиън Уелс. Надпреварата е в периода 12 – 22 март. Интересна новина там е, че Димитров и Доминик Тийм ще участват на двойковия турнир. Тандемът ще се събере на корта за пръв път в кариерите на бившия №3 и настоящия №4. Сред интересните отбори, заявили участие в надпреварата са още Вавринка/Зверев, Гофен/Шварцман, Хачанов/Рубльов и Монфис/Манарино. Най-голямо внимание обаче съвсем нормално пада върху завръщането на двойката Джак Сок/Васек Поспишил. През 2014 година те спечелиха Уимбълдън като непоставени, а година по-късно добавиха към колекцията си и трофеите от Индиън Уелс и Пекин.

На сингъл, миналата година Димитров се отказа от участие на Мастърс турнира в Индиън Уелс заради контузията в рамото. А тази година в края на март ще се завърне и в Маями. Надпреварата е в периода: 25 март – 5 април.

През 2019 Григор отпадна след поражение в трети кръг от австралиеца Джордан Топсън. Преди това българинът бе победил Фелисиано Лопес, като за него това бе първи мач от Australian Open.

Tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти