Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледай на живо

Турнир на талантите U14 : Зона Пловдив - Зона Варна /Дузпи/

Матей Казийски - Волейболист №1 на България за 2007 година

Матей Казийски - Волейболист №1 на България за 2007 година

Матей Казийски стана Волейболист №1 на България за 2007 година в анкетата на Sportal.bg.

Над 10 400 читатели на Sportal.bg гласуваха в анкетата от 28 декември 2007 година до днес 9 януари 2008 година.

Безапелационен победител и Волейболист №1 на България за 2007 година стана Матей Казийски - Итас Диатек, Тренто (Ит) с 4525 гласа.

На втора позиция остана капитанът на националния отбор на България Пламен Константинов - Ираклис, Солун (Гърция) с 3260 гласа, който бе №1 в България през 2006 година.

Трети е националът Владимир Николов - Итас Диатек, Тренто (Ит), който бе Волейболист №1 на България през 2005 година, с 712 гласа.

Екипът на Sportal.bg ще връчи наградата на победителя Матей Казийски, специално изработена купа, на официална пресконференция при пристигането на Матей Казийски в България.

"Поласкан съм изключително много от избора на читателите на Sportal.bg. За мен това е голямо признание. Явно с изявите си съм станал любимец на феновете на волейбола в България. За мен всички мои съотборници от националния отбор също заслужават да са №1 в тази класация. Ние сме един отбор и едно цяло", коментира Матей Казийски избора си за Волейболист №1 в България за 2007 година, пред Sportal.bg.




Класация за Волейболист на 2007 година в анкетата на Sportal.bg:

1. Матей Казийски - 4525 гласа

2007 година бе изключително успешна за Матей Казийски, след като през 2006 бе избран за Волейболст №1 на Европа и №2 на България. С националния отбор на България 23-годишният посрещач стигна до 3-ото място на Световната купа в Япония, като показа изключително силна игра и бе номиниран за най-полезен играч (MVP) на турнира. На финалите на Световната лига в Катовице България, с Матей Казийски в състава си, зае 5-то място, но в първата си среща победи бъдещия шампион - Бразилия с 3:2. На Евро 2008 националният отбор на България зае 8-мо място, като Матей Казийски не разкри пълните си възможности.



В клубен план Матей Кизийски спечели Купата на Русия с Динамо (Москва) и стана вицешампион на Русия. С Динамо Казийски стана 3-ти на финалите на Шампионската лига "Индезит" в Москва. След дълга сага Матей Казийски премина от началото на новия сезон в италианския Итас Диатек (Тренто). Казийски се включи много силно в новия си тим от Тренто, с който в момента заема 3-то място във временното класиране на Серия А1.

 




2. Пламен Константинов - 3260 гласа

Пламен Константинов за втора поредна година игра изключително силно за националния отбор на България, на който е и капитан. Макар да пропусна част от първите срещи в Световната лига, Пламен се включи много добре на финалите на Световната лига в Катовице, където България зае 5-то място. На европейското първенство в Москва през 2007 година Пламен Константинов бе с най-силни и постоянни изяви от своите съотборници, където България зае 8-мо масто.

Като истински капитан Пламен Константинов изведе България до спечелването на 3-ота място и на олимпийски визи за Пекин 2008 на Световната купа в Япония. Константинов се пребори с болката от контузия и се включи изключително силно при „ключовата" победа на Русия с 3:2.

 

Пламен Константинов счупи "българския" трансферен рекорд, като игра през изминалия сезон за руския Газпром (Сургут) срещу 550 000 евро. С Газпром Константинов игра плейофи в шампионата на Русия. От началото на новия сезон 34-годишният посрещач премина в шампиона на Гърция за 2007 година - Ираклис (Солун), с който веднага спечели Суперкупата на Гърция. В момента Ираклис и Константинов заемат 2-ро място във временното класиране.

Пламен Константинов бе избран и за Лице на България за 2007 година в анкетата на bTV. 

3. Владимир Николов - 712 гласа

Владимир Николов изигра най-интересната и най-странната си година във волейбола. Владо се включи, макар и невъзстановен, в националния отбор на България за турнира на Световната купа, където показа отлични игри. На финалите на Световната купа в Катовице България зае 5-то място, но играта на Николов не се понрави на националния селекционер Мартин Стоев. Той остави 30-годишния Николов извън състава на България за Евро 2008 и тимът ни завърши едва на 8-мо място. Стоев прати повиквателна на Николов за Световната купа в Япония и нападателят не разочарова българския селекционер. Владо изигра най-силния турнир в кариерата си и с отличната си и постоянна игра помогна на България да стигне до бронзовите медали, 3-ото място и олимпийска виза за Пекин 2008 на Световната купа в Япония.



Владо Николов стана вицешампион на Япония с Торе Ероуз (Мишима) и игра на финал за Купата на Императора. От новия сезон Владо Николов премина в италианския Итас Диатек (Тренто), където заедно с Матей Казийски и още двама българи Смилен Мляков и Васил Стоянов, под ръководството на Радостин Стойчев правят чудеса в Серия А1. Тренто заема 3-то място след отлична игра на Владо Николов.



4. Андрей Жеков                 - 418

5. Теодор Салпаров            - 396

6. Тодор Алексиев              - 316  

7. Боян Йорданов                - 266

8. Николай Николов           - 144

9. Евгени Иванов                 - 142

10. Красимир Гайдарски    - 110

11. Христо Цветанов           -  93

12. Иван Станев.                   - 70.

 




Очаквайте интервю с Волейболист №1 на България за 2007 година - Матей Казийски!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички