Мощни джетове с 500 коня ще мерят сили на плажа във Варна

Мощни джетове с 500 коня ще мерят сили на плажа във Варна

Общо 2500 конски сили ще съберат само 5 от джетовете на Офицерския Плаж във Варна! Втори кръг от Националните шампионати и „Балканска Джет Ски Купа“ стартират във Варна.

След успешните издания в морската ни столица през изминалите години, амбициите сега са да се надгради такова голямо събитие от международен мащаб. От 13 до 14 юли на Офицерския плаж ще стартират над 30 участника от България, Румъния и Гърция в спор за Балканската титла.

Инициативата и организацията е на водомотната ни федерация и Дирекция Спорт на Община Варна в лицето на директора Кристиян Димитров. Звездата в атрактивната Free Style категория отново е Европейския шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата отново ще ни радват няколко участника между 8 и 10 години. Тя ще мери сили с румънския състезател Себастиан Давидеску, който е само с една ръка и силна воля за победа. При дамите също ще бъде интересно и красиво. При най-мощните джетове над 500 к.с. водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Алексис Михалчеа от Румъния и Йордан Иванов от Лом. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев и варненския пилот Ангел Ангелов, а в най-тежката категория GP1 Николай Димитров от София и Валентин Захариев ще направят атрактивна битка.

Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни JET SKI Bulgaria.

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички