Симона Николова сменя Швейцария с Румъния

Симона Николова сменя Швейцария с Румъния

Националката Симона Николова продължава кариерата си в Румъния. Волейболистката, която играе на поста диагонал, ще се изявява в тима на Констанца Волей, съобщи тя.

"Флорин Воинеа - старши треньорът на Констанца се свърза с мен. Чух много добри думи за него като специалист, което е голям плюс. Друг голям плюс е, че румънското първенство се очертава да бъде много конкурентно със силни отбори, което много ми харесва и допада."

През изминалия сезон в Констанца играха други две родни състезателки - Кристиана Петрова и Ивета Станчулова. Именно Станчулова е допринесла за избора на Симона за нов отбор. 

"Да, с Ивета Станчулова дискутирахме отбора. Тя доста ми помогна, като ми разказа подробно за клуба и цялото ръководство. Клубните ми амбиции са да бъдем в топ 3 на румънското първенство и да успеем да играем финал за Купата на Румъния. Личните ми амбиции са да се докажа като добър диагонал, на когото може да се разчита", допълни Николова пред BGvolleyball.com.

Николова прекара миналия сезон в Лугано Волей, с който завърши със сребърните медали за Купата на Швейцария. В първенството тимът приключи на четвърта позиция.

През 2023 г. състезателката спечели титлата в чешката Екстралига и Купата на Чехия, реализирайки златен дубъл с Кралово поле (Бърно).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички