Дъждовното време наложи изместване с три дни на финала при смесените двойки на "Уимбълдън"

Дъждовното време наложи изместване с три дни на финала при смесените двойки на "Уимбълдън"

Финалът в надпреварата при смесените двойки на Откритото първенство на Великобритания, първоначално планиран за четвъртък, ще се играе три дни по-късно, съобщиха организаторите заради промяната в програмата, предизвикана от постоянния дъжд над Лондон.

Въпреки че мачовете продължи под покривите на Централния корт и Корт номер 1, няколко срещи от първия кръг при смесените двойки не бяха завършени поради дъждовното време в първите осем дни на турнира от Големия шлем на трева.

Финалът при смесените двойки ще последва финала на сингъл при мъжете в неделя, докато финалите на двойки при мъжете и жените ще се проведат след мача за титлата на сингъл при жените в събота.

„Това ни дава максимална гъвкавост да завършим шампионата навреме и да всички финали да бъдат изиграни на Централния корт“, каза турнирният директор Джейми Бейкър.

Посещениемостта през първата седмица на "Уимбълдън" намаля от 293 681 зрители през миналата година до 282 955 посетители, което е спад с 3.7%, а главният изпълнителен директор Сали Болтън обвини дъжда.

„Времето беше толкова ужасно, че забавянето на срещите тази година е дори по-голямо, отколкото обикновено“, каза Болтън и добави: „Тази година времето беше толкова променливо и толкова лошо на моменти, че в момента нашата преценка е, че почти сигурно времето е това, което го влияе на посещаемостта.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Тенис

Виж всички