4 прояви във ветроходството до 28 юли

4 прояви във ветроходството до 28 юли

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик до 12 юли, където ще провежда своите тренировки в акваторията на залива. Стартира  подготвителен лагер и обучение на младежи по морско дело и ветроходство на клубовете от Шабла, Каварна и Балчик. Работата на националните треньори с децата започна с брифинг и разпределяне на групи на няколко десетки желаещи да се обучават. Сред младите моряци бяха доайенът на българското ветроходство и носител на наградата "Златен глобус" - каварненецът д-р Васил Куртев и председателят на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов.

Морският клуб в Балчик ще е домакин на държавното първенство за килови яхти, клас "Мелджес 24" от 12 до 14 юли, а седмица по-късно, от 19 до 21 юли, заливът на Балчик ще се изпъстри с платната на над 30 лодки, участващи в надпреварата за националната купа за килови яхти.

Последно от поредицата морски събития през този месец ще бъде държавното първенство за неолимпийските класове "Кадет", "Илка 4" и "420". То ще се проведе между 26 и 28 юли и отново се организира от Българската федерация по ветроходство.

Следвай ни:

Още от Водни спортове

Виж всички