Над 50 килови яхти ще участват в морската надпревара "Ветроходство и приятели"

Над 50 килови яхти ще участват в морската надпревара "Ветроходство и приятели"

Над 50 килови яхти ще участват във ветроходната морска надпревара "Ветроходство и приятели", която ще се проведе на 6 юли, съобщиха организаторите й.

Състезанието е с начало 11:00 часа от бургаското пристанище "Сарафово", като гонките ще бъдат в района на моста на централния плаж, остров Света Анастасия и Поморие.

"Ветроходство и приятели" е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж. Идеята на организаторите е да популяризират ветроходството и да обединят всички хора, обичащи морето и плаванията. Стартът ще бъде на пристанище "Сарафово", следва преминаване пред Моста край Бургас, заобикаляне на остров Света Анастасия, преминаване пред Поморие и финал отново в пристанище "Сарафово". Маршрутът е общо 24 морски мили.

Организатори на събитието са сдружение "Ветроходство и приятели" и Община Бургас.

Акваторията на Бургаския залив предлага още емоции за любителите на ветроходния спорт. От 11-и до 14-и юли пред Поморие е държавното първенство в Клас Конрад 25Р, а както и пет състезания за август. Първите гонки са от 1-и до 4-и август на най-престижната регата "Порт Бургас".

Следвай ни:

Още от Водни спортове

Виж всички