Джесика Кемпбъл влезе в историята като първата жена треньор в НХЛ

Джесика Кемпбъл влезе в историята като първата жена треньор в НХЛ

Джесика Кемпбъл влезе в историята, след като стана първата жена, която ще работи като треньор в Националната хокейна лига. Тя беше назначена за асистент в щаба на Дан Байлсма в Сиатъл Кракен, съобщиха от клуба.

32-годишната Кемпбъл работи като помощник на Байлсма в последните два сезона в Коучела Вали, сателитния отбор на Сиатъл, който играе в Американската хокейна лига.

Дан Байлсма замени Дейв Хекстол на кормилото на представителния тим на Кракен след края на последния сезон, в който отборът записа 34 победи в 82 мача и не успя да се класира за плейофите на Купа "Стенли".

Байлсма, шампион в НХЛ с Питсбърг през 2009 година, обясни, че е останал впечатлен от работната етика на Кемпбъл и способността й да помага на младите таланти да се развиват. В щаба на Сиатъл тя ще помага и на друг новоназначен асистент Боб Ууд за усъвършенстването на играта на отбора при числено предимство. 56-годишният Ууд досега е бил помощник в Минесота, Вашингтон, Анахайм и Бъфало.

Джесика Кемпбъл играе четири години хокей за женския отбор на Университета Корнел, след което се състезава професионално в Канада и Швеция, а в последствие става треньор за развитието на уменията за пързаляне и за подобряването на техниката, като работи индивидуално и с някои играчи от НХЛ.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички