Арман Царукян наказан за девет месеца

Боецът от Топ 5 на лека категория на UFC Арман Царукян е със спрени спортни права за девет месеца. Арменецът получава това наказание от Спортната комисия на щата Невада (NSAC) за опита му да удари фен в “MGM Arena” в Лас Вегас по пътя му към октагона за битката с Чарлс Оливейра на събитието UFC 300.

26-годишният спортист е глобен и с 25 000 щатски долара. Наказанието може да бъде намалено на шест месеца, ако Арман се включи в курс против насилие (anti-bullying PSA).

В свое официално изявление NSAC допълва, че действията на Царукян са могли да бъдат “катастрофални за всички участници в ситуацията”. В информацията от спортната комисия се допълва, че следващо подобно действие на Царукян може да донесе по-тежки последствия.

Вижте ситуацията, в която Арман налетя на фен преди двубоя му на историческото събитие UFC 300. Припомняме, че след нападението фенът не поиска да повдига обвинения срещу Царукян.

Състезателят на базирания във Флорида клуб "American Top Team" бе спряган за следващ претендент за пояса в дивизията до 70 килограма, който се държи от Ислам Махачев.

Царукян и Махачев вече имат една битка помежду им през 2019-а. След три рунда оспорван двубой в Москва дагестанецът бе обявен за победител.

Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички