WBC настоява за видео повторение в реванша Фюри - Усик

WBC настоява за видео повторение в реванша Фюри - Усик

Световния боксов съвет (WBC) настоява в реванша между безспорния шампион в тежка категория Александър Усик и бившия носител на титлата Тайсън Фюри да се използва незабавен видео преглед на спорни моменти по време на битката.

Това е правило, което е прието от WBC през 2008 г., но рядко се прилага. Британският контролен борд по бокс (BBBoC) отхвърли видео повторенията, като причина за отмяна на решението на рефера. От там смятат, че паузата, необходима за достигане на подходящо заключение, в крайна сметка вреди на спорта.

WBC поиска добавяне на повторения към правилата на първия сблъсък между Усик и Фюри, но им бе отказано. За това решение спомогна и фактът, че нито един от другите три федерации, регулиращи в този двубой – WBA, IBF и WBO – не признава тази технология в своите правила.

„Въпреки това, по време на срещите за правилата за следващата битка между Фюри и Усик ние поискахме видео повторението да бъде използвано в името на WBC. Настояваме за това в реванша и във всяка битка, в която имаме участие. WBC даде да се разбере, че ако има абсолютно доказателство за голямо противоречие, ще си запазим правото да вземем собствено решение, използвайки големия екран и да коригираме решението“, заявиха от организацията.

От WBC също така лобират за шестима съдии в реванша между Усик и Фюри, за разлика от традиционните трима. Реваншът между Краля на циганите и олимпийския шампион от Лондон 2012-а е планиран за 21-и декември.

Източник: Спортната джунгла

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички