Алекс Грозданов: Радващото е, че успяхме да се върнем след този тежък трети гейм

Капитанът на националния тим на България Алекс Грозданов сподели след успеха над Турция с 3:1 гейма на турнира от Лигата на нациите в Любляна (Словения), че е радващо, че са успяли да се върнат след тежкия трети гейм и най-важното е, че успяват да трупат опит като отбор.

България срази Турция и записа трети успех в Лигата на нациите
България срази Турция и записа трети успех в Лигата на нациите

"Не играхме толкова добре в атака в третия гейм и това беше основния ни проблем. Допуснахме няколко поредни грешки, но такива неща се случват. Най-важното е, че успяваме да трупаме опит като отбор, за повечето момчета е нещо съвсем ново да играят на такова ниво. Радващото е, че успяхме да се върнем след този тежък трети гейм", коментира Грозданов пред камерата на VolleyballWorld.

"90% от треньорският щаб е нов и те имат своите нови изисквания особено в атака. Искат да променят и нашия манталитет. И съм много щастлив от това."

"Да, имаме 17-годишен разпределител (б.р. Симеон Николов), но той е много добър. Той е бъдещето на българския национален отбор. Висок е, силен е, невероятен е и всички сме щастливи, че го имаме. Искаме да израстваме като отбор с всеки следващ мач", каза още капитанът на България.

Снимки: volleyballworld.com

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички