Кобаяши: Направихме всичко по силите си

Пилотът на Тойота №7 Камуи Кобаяши сподели своето разочарование от загубата в „24-те часа на Льо Ман“, където той и неговите съотборниците Хосе Мария Лопес и Ник де Врийс завършиха на второто място, на само 18 секунди зад победителите от Ферари №50.

Тойота №7 имаше предимство спрямо Ферари №50 в последния стинт на състезанието, който за италианския тим трябваше да е по-дълъг, заради непредвиденото спиране в бокса за затваряне на дясната врата. Така в заключителните минути Лопес разполагаше с 12% повече енергия, което на сухо се равнява на обиколка и половина на пистата „Сарт“.

Магическо каране на Нилсен в края донесе втора поредна победа на Ферари в Льо Ман
Магическо каране на Нилсен в края донесе втора поредна победа на Ферари в Льо Ман

Никлас Нилсен обаче се справи перфектно в пестенето на енергия и успя да докара колата си до финала без да се налага да се прави допълнително влизане в бокса. Така датчанина донесе втора поредна победа на Ферари в Льо Ман, а за Тойота отново остана разочарованието.

След финала Кобаяши призна, че в Тойота са направили всичко по силите си и са поели всички възможни рискове, но и това не е достатъчно. Все пак японецът е категоричен, че в Тойота няма да се предадат и догодина ще се върнат с нови сили в Льо Ман.

„Направихме всичко, каквото можехме. Разбира се ние стартирахме последните в класа ни, но очевидно нещо не ни достигна, липсва ни нещо. Имахме и проблеми. Но да, последната част от състезанието не беше достатъчна.

„Всички в отбора дадоха всичко от себе си, жалко и за кола №8, мисля, че те също имаха възможността да спечелят, бореха се с Ферари №50, но контактът с Ферари №51 ги свали до петото място. Тежко е за нас, но това са състезанията.

„Направихме всичко, поехме всички възможни рискове, знаехме, че ще е предизвикателство, но без предизвикателство, никога няма да спечелим. Така че винаги ще даваме всичко от себе си, това е философията на Тойота, затова никога няма да се предаваме и ще се борим до последно“, каза Кобаяши, който е и ръководител на отбора на Тойота.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички