Бленджини включи двама абсолютни дебютанти в състава за последния турнир от Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор на България заминава утре за Любляна (Словения), където ще вземе участие в третата и последна седмица от Лигата на нациите (VNL). В нея "трикольорите" ще се изправят последователно срещу отборите на Турция (18 юни), Италия (20 юни), Куба (21 юни) и Аржентина (22 юни).

Новите лица на България, които изгряха при Джанлоренцо Бленджини
Новите лица на България, които изгряха при Джанлоренцо Бленджини

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини направи четири промени в състава в сравнение с турнира във Фукуока (Япония). Италианският треньор ще разчита на 14 играчи, сред които двама абсолютни дебютанти. Това са диагоналът Венислав Антов и посрещачът Денислав Бърдаров. С включването на 20-годишния Антов българският тим ще може да разчита на трима волейболисти на позицията диагонал в третата седмица, като другите двама, които ползва досега Бленджини са Димитър Димитров и Денис Карягин. Има промяна и на поста либеро. Дамян Колев, който бе втори избор в първите две седмици от турнира, е заменен от Симеон Добрев.

България заема 14-ата позиция във временното общо класиране преди последната седмица в Лигата на нациите с 2 победи и 6 загуби.

Съставът на България за турнира в Любляна (Словения):

Разпределители:

Симеон Николов

Светослав Станков

Диагонали:

Димитър Димитров

Венислав Антов

Посрещачи:

Аспарух Аспарухов

Денис Карягин

Георги Татаров

Самуил Вълчинов

Денислав Бърдаров

Централни блокировачи:

Алекс Грозданов

Борис Начев

Илия Петков

Либера:

Мартин Божилов

Симеон Добрев.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички