Цанцо Цанков представи документалния си филм "Шампионът на Тихия океан"

Българският плувец Цанков Цанков представи документалния филм, посветен на неговото участие в плувните маратони от веригата Ocean 7 - „Шампионът на Тихия океан“.

Пред камерата на Sportal.bg Цанков и неговият мениджър Ники Илиев разказаха малко повече за процеса на снимане на филма и идеята зад него. Те говореха по-детайлно и за състезанието в протока Кук в Нова Зеландия, където водата е бил с температура от едва 13 градуса.

„Идеята за филма се роди значително преди този плувен маратон. Целта е чрез него да покажем усилията и пътя, които един спортист изминава към постигането на високата цел. Лично аз смятам, че е важно този филм да бъде гледан от повече хора и основно от деца и подрастващи, които да видят пътя и трудностите, които водят към един успех“, каза Цанков.

Цанко Цанков пред Sportal.bg: Моят фаворит е Германия
Цанко Цанков пред Sportal.bg: Моят фаворит е Германия

„Това, което мога да кажа е, че хората, които гледат филма, ще станат свидетели не само на плуването на границата на човешките възможности и предела на човешките възможности, но ще стана свидетели, то вече не е и клише, защото все по-рядко наблюдаваме в спортисти силата на българския дух и волята за победа“, заяви Ники Илиев.

„Да плуваш 6 часа и 23 минути при температура на водата от 13 градуса в Тихия океан, само, за да развееш българския флаг. Защото тези състезания от Ocean 7 нямат награден фонд. Всичко, което се свършва, е благодарение на спонсори. Така че идеята, крайната цел е да стигнеш до финала. Това са състезания, които се плуват в индивидуален формат, зависещи от чужди условия и фактори, няма пряка конкуренция в тях, но това не ги прави по никакъв начин по-непопулярни или по-незначими“, добави Илиев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички