Ето го календара за новия снукър сезон

Ето го календара за новия снукър сезон

Предварителният календар за новия снукър сезон 2024/25 вече е готов, но още не са потвърдени датите на Световната Гран при и World Open.

Турнирът в Саудитска Арабия започва на 30 август, а всичките 144-ма участници ще играят в залата в Рияд. Форматът все още не е известен.

Лестър ще бъде домакин между 25 юли и 3 август на квалификациите за Гран при на Сиан, Откритото първенство на Великобритания и на Ухан. От 12 до 14 септември в Брентууд ще са пресявките за Откритото първенство на Англия.

За всички турнири в Китай важи правилото, че актуалният шампион, световният шампион и някого по избор на организаторите ще изиграят първите си мачове в залата на турнира. Единственото изключение е именно Гран при на Сиан, защото това е чисто ново събитие и няма актуален шампион.

Практически новият сезон вече започна, макар и с Championship League, който ще продължи до 3 юли. На 15 юли е началото на Шанхай Мастърс, а Гран при на Сиан е на 19 август.

На 30 август започва турнирът в Саудитска Арабия, а на 16 септември е стартът на ОТкритото първенство на Англия. На 23 септември е време за Откритото първенство на Великобритания, а на 6 октомври започва Откритото първенство на Ухан.

На 20 октомври е началото на Откритото първенство на Северна Ирландия. Международният шампионат в Китай е между 3 и 10 ноември. На 11 ноември е време за “Шампион на шампионите”, а на 23-ти започва Шампионатът на Обединеното кралство.

Shoot Out е на 4 декември, а на 9-и е време за Откритото първенство на Шотландия. На 12 януари е “Мастърс”, а на 27-ми е Германският Мастърс. Откритото първенство на Уелс започва на 10 февруари, следвано от World Open. Световната Гран при ще е в началото на март, а на 17-и е Шампионатът на играчите. На 31 март започва Шампионатът на тура, след което между 7 и 16 април са квалификациите за “Крусибъл”. Светоното е на 19 април до 5 май.

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички