Гледай на живо

Хърватия - Италия 0:0

Хейни и Гарсия все още чакат печалби от битката помежду им

Хейни и Гарсия все още чакат печалби от битката помежду им

Драмата покрай двубоя Девин Хейни - Раян Гарсия продължава. Близо два месеца след 12-рундовия сблъсък в Ню Йорк сити боксьорите се оплакаха, че не са получили обещаните им възнаграждения.

И двамата замесени в сблъсъка на 20-и април заявиха в социалните мрежи, че генерираните печалби от платените гледания по платформата DAZN не са достигнали до тях и обвиниха промоутъра Оскал де Ла Хоя и “Golden Boy Promotions” за това.

“Къде са парите ми? Дори и да не ме харесвате, не означава, че не трябва да ми плащате. Все още нямам заплащане от “Golden Boy Promotions” и DAZN”, написа победителят в срещата Раян Гарсия в социалната мрежа Х.

Хейни отговори красноречиво.

“Същото. Оскар не ми вдига телефона от седмици. Звъня му за парите ми”

Боксовите промоутъри отговориха със съобщение в тяхната официална страница в Х.

“Както винаги сме правили с нашите бойци, платихме на Раян и Девин всичко, което се дължи по договорите им. Както с всички pay-per-view събития, така и сега, отнеме определено време за достигане на приходите до нас. Ще има плащане, когато парите достигнат до нас. Ако те (Хейни и Гарсия) не са наясно с това, надяваме се, че поне мениджърите им са. Може би Раян и Девин трябва да обръщат повече внимание в договорите им, а не да обръщат толкова внимание на социалните мрежи”

Припомняме, че след боксовия дуел Хейни - Гарсия през април стана ясно, че последният е дал положителни допинг тестове за наличието на забранената допинг субстанция остарин в организма му. Гарсия твърди, че е невинен и причината за позитивната проба е замърсена хранителна добавка, която е приемал по време на подготовката му.

WBC има нужда от повече информация, за да вземе решение за Гарсия
WBC има нужда от повече информация, за да вземе решение за Гарсия

В края на миналата седмица стана ясно, че 26-годишният спортист е бил арестуван за хулиганство в Бевърли Хилс. Адвокатите на калифорниецът споделиха в официално изявление, че Гарсия преминава през тежък емоционален период, тъй като боецът е научил, че майка му е болна от рак на гърдата.

Раян Гарсия бе арестуван в Бевърли хилс
Раян Гарсия бе арестуван в Бевърли хилс

“Наясно сме със скорошния арест. Това се случва в изключително предизвикателно време за Раян, тъй като той все още се бори със съкрушителните новини за здравето на майка му. Първо бихме искали да помолим всички да уважават личното пространство на Раян в този момент. Той открито говори за предизвикателствата и трудностите с менталното му здраве в последните години, а настоящият момент е много тежък за него. Подкрепата и разбирането на феновете са от съществено значение за това как той ще премине през тези предизвикателства”, пише адвокат Дарин Чавес в открито писмо към медиите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички