Гледай на живо

Евро 2024: Хърватия - Албания 0:1

Ито Хироки: В Монтана имам отлична възможност за израстване

Ито Хироки: В Монтана имам отлична възможност за израстване

Монтана привлече японския разпределител Ито Хироки.

Плеймейкърът е на 24 години и е бивш национал до 20 години, а през 2022 година е включен в представителния тим на Япония за Азиатските игри и Световно първенство.

Ито Хироки е първото ново попълнение в лятната селекция на волейболния тим на Монтана.

Ито Хироки е първият японски волейболист, който ще играе в родната ефбет Супер Волей.

Японският разпределител e роден съм на 26. 06. 1999 година в Токио (Япония).

“С волейболната игра се запознах още в училище. Постепенно заниманията ставаха все по-интересни и аз започнах да се занимавам и по-задълбочено с този спорт. Успяхме да спечелим 2 пъти националното първенство (2016, 2017) и да се окичим със златните медали в Япония.За мен беше огромна чест и привилегия, че моите качества бяха забелязани и в Университета (Chuo University Tokyo), където продължих да играя и отново да станем шампиони през 2018 година. Тогава бях включен и в националния отбор U20 на Япония.

В клуба, в който се състезавах, мой съотборник беше Юки Ишикава, който беше пример за нас, по-младите, със своето отношение към тренировките и мачовете. През 2022 година бях повикан и включен в националния отбор на Япония за предстоящите турнири - Волейболната лига на нациите, Азиатски игри, Световно първенство”, заяви Ито Хароки.

Монтана привлече първи японец в ефбет Супер Волей
Монтана привлече първи японец в ефбет Супер Волей

“През свободното си време обичам да чета книги, да играя на видео игри с приятели и съотборници. Разходките сред природата също са част от моето ежедневие, а когато имам възможност отивам и на риболов”, добави разпределителят.

“Когато научих за възможността да играя в Европа и когато получих офертата от волейболен клуб Монтана се консултирах с треньорския щаб на националния отбор на Япония. Това е повече от отлична възможност за мен за израстване във всеки един аспект на волейболната игра под ръководството на треньора на клуба Даниел Пеев, който е уважаван и доказан специалист. Убеден съм, че с моите качества мога да помогна на отбора за постигане на множество победи и призово класиране”, бяха първите думи на Ито Хироки като волейболист на Монтана.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички