Най-бързата европейка на 400 м този век Качмарек: Мечтаех да този рекорд

Най-бързата европейка на 400 м този век Качмарек: Мечтаех да този рекорд

Европейската титла на 400 метра при жените на Наталия Качмарек безспорно беше гвоздеят на вечерта във финалите от четвъртия ден на континенталното първенство по лека атлетика в Рим. Полякинята стигна до златото с 48.98 сек, подобрявайки националния рекорд на легендарната Ирена Шевинска от 49.28 сек, поставен през 1976 г. Това е също и най-бърдото време на европейска атлетка в дисциплината през този век.

Предишният личен рекорд на Качмарек беше 49.48 сек от миналата година.

Качмарек шампионка на Европа на 400 м с бягане под 49 сек
Качмарек шампионка на Европа на 400 м с бягане под 49 сек

“Идвайки към старта мечтаех за рекорд на Полша, но това 48.98 сек беше нещо повече, отколкото съм си представяла”, сподели развълнуваната Качмарек след финала. Тя беше сребърна медалистка на Европейското в Мюнхен преди две години, когато беше победена от Фемке Бол, а миналата година на Световното в Будапеща спечели сребро след Марилейди Паулино.

“Бях много добре подготвена за този шампионат и исках да подобря сребърния си медал от Мюнхен, успях да го постигна. Толкова съм горда от това мое представяне. Бягането беше добро - стартирах много бързо, но финалът беше много труден, защото имаше голяма борба”, добави Качмарек.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички