Васьор разказа за проблемите на Ферари в Канада

Шефът на Ферари Фредерик Васьор се опита да обясни за проблемите, които изтормозиха пилотите му в Гран При на Канада, като Скудерията записа двойно отпадане.

„Шарл имаше проблеми с двигателя и губеше по 8 десети от секундата в продължение на 10-15 обиколки – заяви Васьор. – В един момент се надявахме на червен флаг, за да можем да изпълним рестартиране на колата и да изчистим проблема. Но това не стана и трябваше да повикаме Леклер в бокса, така той загуби една обиколка и състезанието за него приключи. Не съм сигурен, че проблемът му дойде директно от задвижващата система, по-скоро ставаше въпрос за управление и контрол на работата му.”

Сайнц: Много слабото ни представяне е изключение
Сайнц: Много слабото ни представяне е изключение

Васьор коментира и представянето на Сайнц, който се завъртя и се удари с Алекс Албон.

Перес със сериозно наказание за Испания
Перес със сериозно наказание за Испания

„Карлос не направи добър старт, озова се в средата на плътна група, имаше контакти с Ботас и Рикардо, като от това пострадаха предното му крило и пода на колата. Като цяло, труден уикенд”, допълни французинът.

Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година
Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година

Васьор обаче се отказа да търси извинения, а се опита да предложи логично обяснение за крачката назад, която направи Ферари в Канада в сравнение с Монако.

Скандал в Алпин заради заповеди от бокса
Скандал в Алпин заради заповеди от бокса

„Ние сами си създадохме проблеми – допълни Фред. – Що се отнася до двигателя на Шарл, това е технически проблем и трябва да разберем какво точно е станало. При Карлос проблемът беше, че от началото той се оказа в група пилоти, но имаше само една суха траектория. След контактите с другите две коли, той започна да губи аеродинамично притискане, а с това и време във всяка една обиколка – между 0,6 и 0,8 секунди на обиколка. Така Карлос нямаше как да изпреварва и после дойде завъртането, което го извади от състезанието.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички