България излиза срещу Китай в първия си мач третата седмица на Лигата на нациите

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Лоренцо Мичели и капитанът Мирослава Паскова участваха в традиционната пресконференция преди третия турнир от Лигата на нациите. Нашите вече са в Хонконг.

Програмата ни започва с мач срещу Китай, който е днес, 11 юни, от 15:30 часа.

Следващите ни двубои са в четвъртък срещу Тайланд (8:30 часа), в петък срещу Бразилия (8:30 часа) и в събота срещу Доминиканска република (8:30 часа).

"Досега в Лигата на нациите винаги сме играли под напрежение, защото бяхме един от петте челънджър отбори и трябваше да се борим за оставането ни сред най-добрите – каза Мичели. - За първа година регламентът е сменен. Това ни дава възможности да включим млади състезателки, които са от набори 2005, 2006 и 2007. Без никакви съмнение те имат голям талант. Лигата на нациите им дава чудесен шанс да се срещнат с най-добрите и да израснат. Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг. Предстоят ни мачове срещу много силни отбори и ще дадем всичко от себе си."

"За втора поредна година сме в Хонконг и благодарим за гостоприемството – добави Паскова. - За съжаление резултатите ни тази година не са такива, каквито искаме. Ще се постараем да покажем най-доброто си лице сега."

Българският тим спечели един мач от началото на VNL този сезон – срещу Република Корея.

Снимки: volleyballworld.com, БФ Волейбол

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички