Гледай на живо

Евро 2024: Италия - Албания 2:1

Шотландците благодариха на Германия за топлото посрещане, но се заканиха на домакините на Евро 2024

Шотландците благодариха на Германия за топлото посрещане, но се заканиха на домакините на Евро 2024

Помощник-треньорът на шотландския национален отбор Джон Карвър благодари на Германия за топлото посрещане, но предупреди домакините на Европейското първенство, че неговият отбор ще опита да поднесе изненада в мача на откриването между двата тима, който е в петък. Шотландците се настаниха в неделя в базата в Гармиш-Партенкирхен и скоро след това бяха приети на посещение от кмета Елизабет Кох. След това стотици местни изгледаха тренировката им под дъжда.

Шотландските национали пристигнаха в базата си
Шотландските национали пристигнаха в базата си

"Пристигнахме вчера и получихме топло посрещаме от кмета. Сега сме съсредоточени върху турнира. Вече опознахме част от местната култура, което беше много приятно. След това проведохме открита тренировка и въпреки ужасните условия, покрай терена имаше много хора, семейства, деца. Стана супер и се надявам те да са останали с добри впечатления. Благодарим на тези хора. За нас е важно да познаваме мястото, на което сме отседнали, и смятам, че направихме точно това. Тук обстановката е прекрасна. Истинската работа започва от утре. От вторник ще избистряме планове и стратегии. Добре сме подготвени и извлякохме много от двете контроли с Гибралтар и Финландия. Не забравяме срещу кой състав започваме Европейското първенство. Ще се изправим срещу домакините, които имат добър отбор и никога не могат да бъдат подценявани. Ще се приготвим за тях и се надяваме да измъкнем нещо от мача”, коментира Карвър, цитиран от ДПА.

Левият бранител Андрю Робъртсън пропусна част от тренировката и Карвър заяви, че това е просто предпазна мярка. Лорънс Шанкланд и Кени Маклийн изобщо не се появиха на терена, а Стюарт Армстронг поднови занимания след мускулна травма.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички