Сайнц обеща, че слабото представяне на Ферари няма да се повтори

Гран При на Канада беше най-слабият уикенд от началото на сезона за отбора на Ферари, който си тръгна с празни ръце от Монреал, след като и Шарл Леклер, и Карлос Сайнц не завършиха.

За Скудерията това е първо двойно отпадане от състезание от Гран При на Азербайджан през 2022 година. Още преди Леклер и Сайнц да напуснат надпреварата на „Жил Вилньов“ двамата имаха доста проблеми и изглеждаше, че трудно ще вземат точки.

Васьор разказа за проблемите на Ферари в Канада
Васьор разказа за проблемите на Ферари в Канада

След като и двамата не прогресираха до третата фаза на квалификацията в събота те потеглиха от шестата редица. В състезанието Сайнц загуби няколко места на старта, докато Леклер напредна, но проблем в двигателя не му позволи да се бори за нещо повече.

Колко загуби Леклер от повредата в двигателя в Канада?
Колко загуби Леклер от повредата в двигателя в Канада?

Тази повреда в задвижващата система на монегаска принуди Ферари да поеме риск по време на първата кола на сигурността и Леклер да премине към сликовете, на все още влажната писта. Този ход не сработи и в 43-та обиколка монегаскът бе привикан в гаража и напусна състезанието.

Десетина тура по-късно същото се случи и със Сайнц, който трябваше да се прибере в гаража след удар с Алекс Албон. Този контакт беше изцяло инцидентен и дойде след завъртането на пилота на Ферари на шестия завой. В случая той блокира тясната суха линия и със сликовете си Албон пробва да го заобиколки, но изпусна за момента болида си и се удари в Сайнц. След този контакт и двамата напуснаха състезанието.

След неговия финал Сайнц говори пред медиите и даде гаранции, че това представяне на Ферари е било инцидентно и няма да се повтори. Испанецът обеща, че в Барселона в края на следващата седмица Скудерията ще се върне в битката в челото на класирането.

„Не беше идеалният уикенд за никого в отбора, но ние ще се опитаме да се отърсим и да продължим. Ясно е, че нямахме нужното темпо и като цяло изпитвахме затруднения. Във всички условия ние имахме проблеми с баланса и темпото, но това е еднократно явление, в Барселона ще се върнем там, където сме обикновено“, каза Сайнц.

„Когато пистата поизсъхна ние започнахме да правим някакъв прогрес и аз трябваше да поема по-голям риск, за да остана в DRS влакчето и да пробвам да изпреваря другите пилоти, но допуснах грешка. През целия уикенд нямахме темпо, дори с интермедия, а очаквахме да сме силни с тях. Много се пързаляхме и нямаахме никакво усещане в колата“, добави испанецът.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички