Дина Ашър-Смит: Европейската титла е стъпка в правилната посока

Дина Ашър-Смит: Европейската титла е стъпка в правилната посока

Британката Дина Ашър-Смит, която в неделя в Рим спечели златния медал в бягането на 100 метра при жените, заяви, че европейската титла е стъпка в правилната посока преди Олимпийските игри в Париж.

28-годишната Ашър-Смит, която има два бронзови олимпийски медала в кариерата си, не бе печелила голямо състезание от пет години. Последната ѝ титла бе в дългия спринт на 200 метра на световното първенство през 2019 година.

Дина Ашър-Смит спечели за втори път европейската титла в спринта на 100 метра
Дина Ашър-Смит спечели за втори път европейската титла в спринта на 100 метра

В неделя обаче тя се върна към най-добрите си дни с резултат от 10.99 секунди във финала на стоте метра.

"Това е стъпка към Париж, стъпка в правилната посока. В момента се намирам на чудесно място. Не направих бягането, което е обичайно за мен, но съм доволна, че въпреки това слязох под 11-те секунди.

В края на миналата година Дина Ашър-Смит се раздели с треньора си Джон Блеки, с когото бе заедно от 19 години. Сега тя тренира в щата Тексас при Едрик Флориал.

"През последните месеци работихме много върху максималната ми скорост, постановката ми на бягане, както и това да бъда спокойна. В нито един момент не се чувствах в паника и това ми помогна много", завърши интервюто си новата европейска шампионка.

Лекоатлетическите състезания по време на Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 1 до 11 август на "Стад дьо Франс" в предградието на френската столица Сен Дени.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички