Дина Ашър-Смит спечели за втори път европейската титла в спринта на 100 метра

Дина Ашър-Смит спечели за втори път европейската титла в спринта на 100 метра

Британката Дина Ашър-Смит спечели за втори път в кариерата си европейската титла в спринта на 100 метра при жените. 28-годишната Ашър-Смит стигна до златния медал с време от 10.99 секунди и за втори път след 2018 година достигна до европейския връх в тази дисциплина. Втора с 11.03 секунди се нареди полякинята Ева Свобода, а трета със същото време е италианката Зайнаб Досо. Патриция ван дер Векен от Люксембург остана четвърта само на една стотна от Свобода и Досо.

Драматично развитие и намеса на съдийския екип имаше в бягането на 3000 метра стипълчейз при жените. То беше спечелено от французойката Алис Фино, но впоследствие тя бе дисквалифицирана заради стъпване извън пределите на пистата при излизането от водното препятствие.

Така златният медал с време от 9:18.06 минути стана притежание на германката Геза Краузе. Втора с 9:18.39 минути е британката Елизабет Бърд, а трета с 9:22.36 минути остана бягащата за Румъния кенийка Стела Руто. На малко повече от половин секунда зад нея четвърта остана звездата на албанската лека атлетика Луиза Гега.

В последния женски финал, останал от програмата, ирландката Киара Магиън стана европейска шампионка в бягането на 1500 метра. С финален спринт тя стигна до време от 4:04.66 минути, което бе с 0.67 секунди по-добро от това на втората Джорджия Бел от Великобритания. Трета с 4:05.69 минути е французойката Агате Гийемо.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички