Лоренцо Мичели: Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг

Лоренцо Мичели: Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели и капитанът Мирослава Паскова участваха в традиционната пресконференция преди турнир от Лигата на нациите. Българският тим вече е в Хонконг. Там програмата започва с мач срещу Китай утре от 15:30 часа. Следващите двубои на отбора са в четвъртък срещу Тайланд (8:30 часа), в петък срещу Бразилия (8:30 часа) и в събота срещу Доминиканска република (8:30 часа).

"Досега в Лигата на нациите винаги сме играли под напрежение, защото бяхме един от петте челънджър отбори и трябваше да се борим за оставането ни сред най-добрите", каза селекционерът Мичели. 
"За първа година регламентът е сменен. Това ни дава възможности да включим млади състезателки, които са от набори 2005, 2006 и 2007. Без никакво съмнение те имат голям талант. Лигата на нациите им дава чудесен шанс да се срещнат с най-добрите и да израснат. Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг. Предстоят ни мачове срещу много силни отбори и ще дадем всичко от себе си", обеща италианецът, цитиран от сайта на федерацията.

"За втора поредна година сме в Хонконг и благодарим за гостоприемството – добави капитанът на България Паскова. - За съжаление резултатите ни тази година не са такива, каквито искаме. Ще се постараем да покажем най-доброто си лице сега."

Българският тим спечели само един мач от началото на VNL този сезон – този срещу Република Корея.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички