Макларън продължава с тенденцията за използването на гумите

Макларън продължава с тенденцията за използването на гумите

За трети пореден уикенд във Формула 1 отборът на Макларън не разполага с чисто нови твърди гуми за състезанието. Британският тим първо наложи тази тенденция по време на Гран При на Емилия-Романя на „Имола“, след което това се видя и в Монако, а сега и в Канада.

Ландо Норис и Оскар Пиастри ще разполагат с двата си комплекта твърди сликове, но те няма да са чисто нови. И двамата направиха по една обиколка с тях по време на свободните тренировки, за да премахнат най-горния слой, което изглежда помага на Макларън в състезанията.

Един или два бокса в Гран При на Канада?
Един или два бокса в Гран При на Канада?

Това се видя много ясно на „Имола“, където Норис имаше много по-добра скорост в заключителните турове на състезание спрямо Макс Верстапен, въпреки че спря по-рано и премина към вече караните гуми. В Монако този ход на Макларън не оказа никакво влияние, тъй като червеният флаг в първата обиколка извади стратегическия елемент от уравнението за състезанието в Княжеството.

От публикувания списък с наличните гуми на Пирели може да се заключи, че водещите тимове ще се обединят около стратегията с две спирания и два стинта с твърдите гуми. Единствено за пилотите на Астън Мартин, Рейсинг Булс, Заубер и Хаас това няма да е възможно, тъй като те имат по един комплект твърди сликове, но и по два от средно твърдите.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички