Гледай на живо

ЕВРО 2024: Белгия 0:1 Словакия /Почивка/

Един или два бокса в Гран При на Канада?

Един или два бокса в Гран При на Канада?

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели публикува своята прогноза за очакваните стратегии в състезанието за Гран При на Канада по-късно днес.

Както винаги в Монреал стратегиите с едно и две спирания в бокса са много близки, но според Пирели тази година по-бързият вариант ще бъде с две смени на гуми. От италианската компания препоръчват старт със средно твърдите гуми и спиране в бокса между обиколки 15 и 21 за преминаване към твърдите сликове, с които да се изкара до второто спиране (41-50 обиколка), след което отново да се заложи на най-твърдите смеси за този уикенд.

Задава се една оспорвана и непредвидима Гран При на Канада
Задава се една оспорвана и непредвидима Гран При на Канада

Алтернативно финалната серия от обиколки може да е със средно твърдите гуми. В този случай прозорците за спиране в бокса ще се отварят с по две обиколки по-късно. Вариантът за покриване на дистанцията от 70 обиколки със само едно влизането в пит лейна е старт със средно твърдите и спиране между обиколки 26 и 35, за преминаване към твърдите, с които да се стигне до финала.

Разбира се всички тези стратегии са подвластни на метеорологичните условия, които изглеждат много нестабилни и се предвиждат превалявания в хода на състезанието. Отделно на „Жил Вилньов“ шансът да има кола на сигурността винаги е висок, което допълнително може да обърка сметките на тимовете.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички