Швьонтек: Обичам това място

Ига Швьонтек спечели за трети пореден титлата на "Ролан Гарос" при жените, сгазвайки на финала италианката Джазмин Паолини с 6:2, 6:1 за 59 минути. Това бе общо четвърти трофей в кариерата на полякинята от този турнир в “Големия шлем”, което очаквано ѝ донесе голяма радост.

“Искам да благодаря на екипа и семейството ми. Без тях нямаше да бъда тук. Те ми помагат да бъда на най-високо ниво и правят това, независимо от всичко. Обичам това място. Идвам всяка година в Париж и отново и отново играя с все по-голямо желание и мотивация. Тази година бях почти изхвърлена от турнира във втория кръг, но ви благодаря, че застанахте отново зад гърба ми”, каза Швьонтек.

Неудържимата Швьонтек безкомпромисно спечели четвърта титла на "Ролан Гарос"
Неудържимата Швьонтек безкомпромисно спечели четвърта титла на "Ролан Гарос"

23-годишната полякиня показа голямо уважение и към съперничката ѝ, като заяви, че очаква да се срещнат отново, както и пожела успех на Паолини в предстоящия финал на двойки, където италианката също ще играе.

“Благодаря на всички вкъщи, на цялото ми семейство, но най-вече на сестра ми. Благодаря и на всички поляци, които дойдоха днес тук, както и на френските фенове. Ще се видим и следващата година, сигурна съм. Желая успех на Джазмин във финала на двойки утре”, добави Швьонтек.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички