Гледай на живо

Евро 2024: Португалия - Чехия 0:0

Ръсел: Ще се борим за победата

Ръсел: Ще се борим за победата

Джордж Ръсел се закани, че ще се бори за победата в надпреварата за Гран При на Канада, в която той ще стартира от полпозишъна.

Ръсел с втори полпозишън във Формула 1 след абсолютно равенство с Верстапен
Ръсел с втори полпозишън във Формула 1 след абсолютно равенство с Верстапен

Британецът си заслужи това право, след като спечели квалификацията на „Жил Вилньов“, в която той и Макс Верстапен дадоха идентично време от 1:12.000 в края на Q3. Пилотът на Мерцедес обаче постигна този резултат първи и това му дава предимство в определянето на стартовия ред.

След квалификацията той отдаде заслуженоето на отбора на Мерцедес и каза, че още от въвеждането на подобренията в Монако усещането в кокпита на W15 е станало много по-добро. Ръсел също така се закани утре да се бори за първото място и бе категорчин в становището си, че Мерцедес вече е истинска част от битката в челото на Формула 1.

„Невероятно. Чувството е хубаво. Толкова много работа беше свършена във фабриката и ние го казахме и в Монако, надяваме се това да началото на нещо хубаво за нашия сезон и аз мисля, че е.

„Липсваше ми това усещане. Вълнувам се за утре. Първата стъпка е изпълнена, но сега ние сме се прицелили към тази победа.

„Защо да не се преборим за нея? Ще опитаме. Откакто въведохме подобрения в Монако колата се усеща невероятно, сега наистина сме част от битката. Така че утре ще се борим“, заяви Ръсел.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички