Гледай на живо

Евро 2024: Италия - Албания 2:1

Грьовдал: Опитах всичко за титлата, исках това злато

Грьовдал: Опитах всичко за титлата, исках това злато

Сребърната медалистка в бягането на 5000 метра на Европейското първенство по лека атлетика Каролине Грьовдал призна призна, че много е искала златото. Норвежката се бори през цялото време за титлата и водеше бягането, но в последната обиколка беше изпреварата от италианката Надя Батоклети.

“Целта ми беше да се опитам да взема златото и направих всичко по силите си. Разбира се, горчиво-сладко е, когато участваш в цялото състезание, а тя е точно зад теб през цялото време. И разбира се, тя беше силна накрая и това е справедливо.

Не исках да имам бавно състезание и след това просто да спринтирам в последната обиколка – това не е идеалното състезание за мен, така че реших да остана отпред и да направя прогресивно бягане. Опитах всичко и всичко е наред, но наистина исках това злато.

Спомням си, когато бягах под 15 за първи път в кариерата си и това беше на този стадион, когато бях на 23 или 24 и това беше огромно състезание за мен да преодолея тази бариера. Така че е хубаво да се върна на този стадион”, коментира Грьовдал.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички