Батоклети след титлата: Привържениците на стадиона ми дадоха много енергия

Батоклети след титлата: Привържениците на стадиона ми дадоха много енергия

Надя Батоклети донесе второ злато на Италия на Европейското първенство по лека атлетика в Рим, след като вчера се наложи в последната дисциплина от програмата 5000 метра, побеждавайки в последните метри норвежката Каролине Грьовдал. Батоклети подобри и рекорда на шампионатите под бурните аплодисменти на публиката.

“Беше трудно състезание, не ми беше лесно да поддържам това темпо, но в последните две обиколки почувствах, че имам възможността да взема нещо много важно. Минах през някои физически проблеми през последния месец и не бях твърде уверена, за да взема този медал, но всички мои приятели и всички италиански привърженици ми дадоха много енергия на стадиона“, каза Батоклети.

“Това е златен медал за всеки, който вярва в нещо. Това е златен медал за моя баща и треньор Джулиано: неговият опит като бивш спортист ми гарантира много перфектни съвети и предложения. Той ми предложи да изчакам до последните метри преди да изпреваря Грьовдал: Направих точно това и се получи”, добави Батоклети.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички