Гледай на живо

Евро 2024: Италия - Албания 2:1 /почивка/

Наши олимпийци награждават таланти в плуването

Наши олимпийци награждават таланти в плуването

Европейският вицешампион в джудото Ивайло Иванов, както и плувкинята Габриела Георгиева ще се срещнат с таланти от академия НСК „Олимп“. Двамата ни олимпийци, осигурили си квоти за Игрите в Париж, ще станат част от инициативата на клуба „Нива в плуването“. За да им помогнат да намерят смисъл и да се възползват максимално дълго от ползите на спорта, шестата в света на 200 м гръб Габриела Георгиева и европейският вицешампион Ивайло Иванов ще проведат лекция.

Изявените ни шампиони ще поговорят с децата и ще им обяснят колко е важно да се спортува, за да изградиш силен характер в здраво тяло – и двете нужни за развитието във всяка една сфера.

Кулминацията пък ще бъде раздаването на гривни в различен цвят, подобно на коланите в джудото и каратето. Те ще бъдат съобразени според развитието на талантите през годината и научените стилове.

Събитието ще се проведе на 09.06. от 16:30 ч. в плувен комплекс в „Възраждане“, с адрес: улица Българска морава номер 4.

За инициативата:

Близо 50% от подрастващите в спорта се отказват, поради липса на мотивация. Така много деца, вместо да прекарват време в басейна, залата или на стадиона, се занимават със странични дейности, често пъти – нездравословни. За да им помогнат да намерят смисъл и да се възползват максимално дълго от ползите на спорта, от НСК „Олимп“ организират инициативата „Нива в плуването“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички