Млад русенски борец се цели в световна титла и Олимпиадата

Млад русенски борец се цели в световна титла и Олимпиадата

Състезателят на русенския клуб по борба "Юнак-Локомотив" Стефан Стефанов си е поставил високи цели. Той съобщи, че иска да стане световен шампион и до няколко години да си спечели правото да представя България на Олимпийски игри.

В средата на миналия месец Стефанов стана европейски шампион за момчета до 15 години на първенството в гръцкия град Лутраки. На финала при 85-килограмовите на свободния стил той се наложи с технически туш 10:0 над молдовеца Еуген Дохатер за 82 секунди.

Стефан Стефанов добави, че се занимава с борба от първи клас. Днес заедно с треньора му Сава Савов, който е един от първите наставници на бронзовата олимпийска медалистка от Токио 2020, световна шампионка за жени от Будапеща 2018 и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин, бяха отличени за успехите си от кмета на Русе Пенчо Милков.

Осмокласникът е част от новата вълна шампиони, с които се гордее Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в крайдунавския град. Той е и една от надеждите за местната школа, създала борците Валентин Йорданов, Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов, в чест на които се провежда ежегодния турнир „Русенски легенди“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички