Гледай на живо

ЦСКА - София с открита тренировка - гледайте на живо!

Лукаку говори за офертата от Саудитска Арабия и своето бъдеще

Лукаку говори за офертата от Саудитска Арабия и своето бъдеще

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку разказа през какво е преминал през миналото лято, когато отказа да премине в саудитския Ал-Хилал, след което беше преотстъпен в Рома.

“Беше наистина напрегнато в онзи момент в продължение на две седмици. Два поредни дни си мислех: “Да, отивам там”, след което: “Не, няма да отида”. Тъй като всички останали играчи заминаха за Саудитска Арабия едва след моя отказ, аз се уплаших за момент”, призна той пред VTM и RTL.

Все пак белгийският национал не изключи свой бъдещ трансфер в отбор от първенството, предвиждайки бляскаво бъдеще на местния футбол. “Саудитска Арабия не би ме спряла. Нивото на първенството само ще се покачва, и то много повече от това, за което си мислят мнозина. Все повече и повече футболисти ще са готови да заиграят там. Също заради начина, по който местните фенове преживяват футбола. Инфраструктурата все още се нуждае от подобрение, но всички големи европейски клубове знаят, че Саудитска Арабия вече идва. Виждате го в бокса, голфа и Формула 1”, коментира Лукаку.

Нападателят също така увери, че вече е наясно къде ще играе през следващия сезон, и защити своите досегашни взети решения в кариерата си “Вече го разбрах в главата си, знам какво ще се случи. Много хора обичат да говорят за мен, може би защото си нямам официален агент. Но аз ще направя моя избор и имам контрол върху ситуацията ми. Ще взема моето решение и когато го обясня, всички ще се съгласят с мен. Когато и да съм избирал дали да остана, или да премина някъде, винаги се е оказвало, че съм взимал правилното решение заради някои фактори. Сред тях са взаимоотношенията ми с треньора. Това е като връзката с жена. Ако вече не се получава, защо да оставаме заедно?”, заяви 31-годишният играч, който назова Антонио Конте като своя най-добър наставник.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички