Двукратната олимпийска шампионка Хелън Глоувър иска медал и от Олимпиадата в Париж

Двукратната олимпийска шампионка Хелън Глоувър иска медал и от Олимпиадата в Париж

Двукратната златна медалистка в гребането от Олимпийски игри и майка на 3 деца Хелън Глоувър ще се състезава на четвъртата си Олимпиада в Париж 2024, след като попадна в отбора на Великобритания, съобщи Ройтерс.

Глоувър ще бъде част от четворката, редом до Есме Буут, Сам Редгрейв и Ребека Шортън, като тимът има сериозни надежди за медал.

37-годишната спортистка е олимпийска шампионка на двойка без рулеви в Лондон през 2012 и в Рио де Жанейро 4 години по-късно, като прекара и 4 години извън спорта.

"Когато отидох в Токио, това беше отговор на много въпроси към себе си и останалите. Беше битка със загубената енергия, не само в гребането, но и в майчинството, кърменето на близнаци", каза британката.

"Мисля, че показах, че мога да го направя и е възможно. Нека видим дали мога и сега", добави Глоувър. Отборът на Глоувър е непобеден тази година на европейски и световни първенства.

"Искам да си тръгна с медал от тези Игри. Вярвам, че е възможно", каза още тя. Глоувър не е единствената майка в тима на Великобритания, като Матилда Ходгкинс-Бърн на двойка скул роди сина си Фреди през 2022.

"Сега съм по-бърза", каза Ходгкинс-Бърн за изявите си, след като се върна след майчинство.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички