Българин сменя Франция с Испания

Българин сменя Франция с Испания

Българският диагонал Петър Христосков сменя Франция с Испания. 26-годишният волейболист, който прекара миналия сезон в елитния френски Туркоа, ще облече фланелката на Клуб Волей (Теруел).

Петър Христосков и Туркоа с труден успех над Сен-Назер
Петър Христосков и Туркоа с труден успех над Сен-Назер

Туркоа завърши трети в редовния сезон на френската Marmara Spikeligue, но след това отпадна на полуфиналните плейофи от бъдещия шампион Сен Назер. Теруел пък приключи редовния сезон на 4-о място в испанската Суперлига, като игра на 1/4-финалните плейофи, където отстъпи на Мелия.

"Още от миналата година си бях харесал Испания като следваща дестинация. Това беше и първата страна, в която поисках да търся отбор. Харесаха ме два клуба и трябваше да взема решение, но мисля, че с Теруел направих по-правилния избор. Останах доволен още от първоначалните условия, които отборът ми предложи и решението беше бързо и лесно", заяви за BGvolleyball.com Петър Христосков.

Петър Христосков е юноша на Виктория Волей (Пловдив), като преминал е през Добруджа 07 (Добрич), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Локомотив (Пловдив) и Дунав (Русе). 206-сантиметровият състезател има зад гърба си и един сезон в италианската Серия А3 с отбора на Сан Джустино.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички