Тервел Пулев за изграждането на характери

Тервел Пулев за изграждането на характери

Да отгледаш шампион не е само въпрос на тренировки и режим; то е цялостен подход, който обхваща физическото, емоционалното и интелектуалното развитие на децата.

Истинските предизвикателства и победи идват често извън ринга и в този специален разговор в две части, Диана Ненова и Тервел Пулев—две от водещите фигури в българския спорт, разказват за своя опит не само в отглеждането на три момчета Калоян, Аспарух и Самуил в среда на високи спортни амбиции, но и за техните лични изпитания и успехи. Те се включиха в специалната нова поредица на Sportal.bg "Да отгледаш шампион".

Вижте каква е перспективата на Тервел за това как спортът и семейните ценности се преплитат в тяхното ежедневие, особено когато става дума за възпитанието на техните три момчета.

- Тервел, какво си спомняш от детството – как се изграждат характери с човешка съдба като вашата с Кубрат?
- Характери се изграждат, като до тях има родители или поне един, който влага енергията си и има интелекта да оцени важността на всяка една стъпка в развитието на човека.

- С Диана успяхте да изградите голямо семейство и в момента отглеждате три прекрасни момчета. Какво искаш те да научат от вас, които имате зад гърба си много сериозни спортни кариери?
- От нас те биха могли да научат доста неща за семейните ценности и смисъла от това да са заедно майката и бащата. А за спортните кариери мисля, че може да се научи едно важно качество, което неминуемо дава резултат – постоянството!

- Какво смяташ, че е най-важно да научат децата ти в днешно време, когато възпитанието и човешките ценности често остават на заден план?
- Ние сме длъжни да им кажем кое спрямо нашите ценности е редно, въпреки че в новото време навлизат съвсем различни схващания за света, за половете и отношенията между хората.

Цялото интервю с Тервел Пулев може да откриете в специалната платформа на champions.sportal.bg

Снимки: личен архив и Владимир Иванов/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти