Любо Киров: Казах на момчетата да бъдат спокойни и да стрелят

Любо Киров: Казах на момчетата да бъдат спокойни и да стрелят

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров говори след победата над Спартак Плевен с в решителния пети мач от серията между двата тима. По този начин самоковци продължават към финала в първенството, където ги очакват шампионите от Балкан.

Рилски отстрани Спартак и си заслужи нов шанс за историческа първа титла
Рилски отстрани Спартак и си заслужи нов шанс за историческа първа титла

“Не мисля, че аз съм причината за отстраняването на Спартак, а играчите. Те бяха много сърцати и супер енергични. Играха страхотен баскетбол в защита и нападение, като това донесе победата ни - енергията и себераздаването от всички. Имаше напрежение. Нормално е, домакини сме и играем пети мач. Имаме само три тройки, като две от тях бяха при решен мач накрая, преди това нямахме тройка. Казах им да бъдат спокойни, да си отворят сърцата и да стрелят.

Най-важното беше енергията в защита. Успяхме да играем по начин, по който трябва под коша. Това даде резултат, защото те събираха и помагаха. Джо Лоусън четеше добре играта. Получи ни се и даде резултат. Това беше основното. Най-вече искам да има пълни зали на финала. Това е най-важното. Ще си оставим сърцата на игрището и очаквайте по-добър Рилски спортист”, каза Киров.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Още от Баскетбол

Виж всички