Опознайте Нийл Робъртсън

Опознайте Нийл Робъртсън

Нийл Робъртсън отговори на редица въпроси от официалния сайт на World Snooker Tour, чрез които феновете могат да го опознаят като човек извън професионалния спорт.

Любим филм?

Робъртсън: “Изкуплението Шоушенк”. Перфектен филм.

Любим тв сериал?

Робъртсън: “Игра на тронове” до пети сезон, след който напълно го развалиха. “Обадете се на Сол” ме изненада приятно, защото не мислех, че може да е по-добър от “В обувките на Сатаната”, но точно така се оказа.

Любима храна?

Робъртсън: Жена ми Мили прави невероятно къри, като готви всичко от нулата, включително хлебчето “наан”.

Хобита извън снукъра?

Робъртсън: Играех много компютърни игри, най-вече “Света на Warcraft”. В един етап играех с най-добрите в света, но ми отнемаше много от времето. Все още играя “Warhammer” 40 000, наскоро играх в много голям турнир и се представих добре.

Кое е най-хубавото да си снукър играч?

Робъртсън: Да можеш да се наслаждаваш на това, в което си най-добър. Също така без снукъра едва ли щях да посетя толкова много различни места по света. Особено впечатляващи бяха всичките различни кътчета от Китай.

Кое е най-трудното да си снукър играч?

Робъртсън: Да си далеч от семейството. Синът ми мразеше, когато пътувам до Китай, защото знаеше, че ще отсъствам около две седмици. Сега дъщеря ми осъзнава същите неща.

Първият снукър спомен?

Робъртсън: Да играя с брат ми в местен клуб в Мелбърн. Ходехме там всеки петък и през уикенда също. Баща ми играеше с приятели и ние покрай него.

Най-добрият снукър спомен?

Робъртсън: Световната титла през 2010-а и “Мастърс”-а през 2022-ра, защото празнувах с дъщеря ми Пенелопи. Бях изживял със сина ми големи победи и имах шанса да го направя и с нея.

Най-голямото ти постижение в снукъра?

Робъртсън: Имах много перипетии в живота ми. Да дойда от Австралия и да се преместя за постоянно в Обединеното кралство беше тежко за семейството ми у дома. Роднините ми остаряха без да ги виждам редовно, а най-тежко беше преди около 20-ина години, когато единствено можех да пиша дълги имейли от компютърни клубове и периодично да проверявам за отговор.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти