Левски се подсили за Шампионската лига с познат у нас играч

Шампионът на България по волейбол при мъжете Левски София ще се подсили за следващия сезон и участието си в Шампионската лига с познат в България волейболист.

Новината обяви един от съпрезидентите на ВК Левски София Давид Давидов в специално интервю за Sportal.bg.

“Вече привлякохме в тима бившия национал Тодор Скримов, който е опитен състезател и ще бъде изключително полезен за отбора ни през следващия сезон и участието ни в Шампионската лига. Имахме нужда от още два чуждестранни волейболисти, които да подсилят тима ни за Шампионската лига - един посрещач, който да може да играе и на поста диагонал на разпределителя, когато се налага и един централен блокировач, който да замени бразилеца Майкон Морейра, който изигра отличен сезон с Левски”, заяви Давид Давидов специално интервю за Sportal.bg малко преди премиерата на документалния филм “История на бъдещето” за школата на Левски София.

“Вече се договорихме с един познат в България състезател на поста посрещач . Става въпрос за словашкия национал Юлиус Фиркал, който преди години игра за Нефтохимик (Бургас). Скоро ще го обявим като наше ново попълнение. Водим сериозни преговори и за играч на позицията централен блокировач и се надявам до една седмица да можем да обявим и неговото име”, заяви единият от президентите на Левски София специално пред Sportal.bg.

30-годишният Юлиус Фиркал игра за Нефтохимик през сезон 2021/2022 година. През следващия сезон бе част от украинския Барком-Кажани (Лвов), а през изминалото първенство игра за френския Преси-Робинсън.

“На този етап няма да привличаме други нови волейболисти в отбора. Ще разчитаме на тези, с които разполагаме към моята, както и на играчи от школата ни”, допълни Давид Давидов.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto

Още от Волейбол

Виж всички