Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Люка Бресел стана седмата жертва на "проклятието на "Крусибъл"

Люка Бресел стана седмата жертва на "проклятието на "Крусибъл"

Люка Бресел позволи обрат от 9:6 до 9:10 и отпадна от Световното първенство в “Крусибъл” по драматичен начин в първия кръг срещу Дейвид Гилбърт, ставайки жертва на т.нар. “проклятие на “Крусибъл”.

Белгийския куршум миналата година спечели световната титла за първи път в кариерата си и както се случва често, загуби още в първия мач от официалната си защита. През цялата настояща кампания Бресел не се представяше особено бляскаво и със сигурност няма да остане като един от забележителните актуални световни шампиони.

Трябва да се отчете фактът, че самият Люка се оправда с болест (тип настинка или грип), която му е попречила да се подготви оптимално за втората сесия на двубоя. В първата той наниза два сенчъри брейка и поведе с 6:3, но във вечерния сегмент се срина от водеща позиция с куп грешки.

Бресел е 19-ият играч, който не успява да защити световната си титла, след като я е спечелил за първи път. Също така той е седмият, който губи първия си мач като световен шампион на следващото издание на първенството в “Крусибъл”. Другите са:

Тери Грифитс 1980

Стив Дейвис 1982

Денис Тейлър 1986

Греъм Дот 2007

Нийл Робъртсън 2011

Стюърт Бингам 2016

Бресел стигна до финала в Шанхай Мастърс и Световните майстори на снукъра в Саудитска Арабия, но не игра нито един полуфинал в ранкинг турнир, съответно ще завърши сезон 2023/24 извън топ 40 на едногодишната ранглиста.

Дейвид Гилбърт, който е полуфиналист в “Крусибъл” от 2019 година, ще се изправи срещу Робърт Уилкинс или Панг Дзюнсю на осминафиналите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички