Перо Антич се върна към времето, в което работи с двама легендарни треньори - Душан Ивкович и Желко Обрадович

Перо Антич се върна към времето, в което работи с двама легендарни треньори - Душан Ивкович и Желко Обрадович

Бившият национал на Република Северна Македония и баскетболист на българския Лукойл Академик говори за двама големи сръбски треньори - настоящия старши треньор на Партизан Желко Обрадович и покойния Душан Ивкович.

По време на състезателната си кариера 41-годишният в момента Антич работи с Ивкович в гръцкия Олимпиакос между 2011-а и 2013-а, както и с Обрадович в турския Фенербахче между 2015-а и 2017-а.

"Имах възможност да се докажа на Евробаскет 2011 и тогава Душан Ивкович, един от най-великите треньори в баскетболната история, ме повика в Олимпиакос. Ивкович бе повече мотиватор, а Обрадович е повече по мисленето", коментира бившият баскетболист в телевизионното шоу "Феърплей".

"Желко Обрадович има девет титли от Евролигата, а все още стои до 3 часа сутринта, гледайки и изучавайки НБА. Когато идва на тренировка, казва на играчите какво е открил. Има ясни принципи и суеверия", добави Перо Антич.

"За 22 часа той е твоят най-добър приятел, а останалите 2 часа изсмуква душата ти", продължи Антич с ирония. "Ако каже, че това е дърво, ти трябва да отговориш, че това е дърво, ако каже, че е желязо, тогава е желязо. Ако не го направиш, ще бягаш 80 обиколки и тогава ще видим дали можеш да го кажеш отново", обясни той за методите на Обрадович.

"Когато работиш с него, може да тръгнеш срещу него, но в крайна сметка, ти ще си загубил. Той учи състезателите си на дисциплина, на всичко", каза още Перо Антич, който има и български паспорт.

Антич бе част от тима на Фенербахче, който спечели титлата в Евролигата през сезон 2016/2017.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти