Гледай на живо

ЕВРО 2024: Швейцария 1:0 Германия

Ратклиф ще осигури бюджет за трима качествени играчи през лятото

Ратклиф ще осигури бюджет за трима качествени играчи през лятото

Новият миноритарен собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф, който преди дни придоби 27.7 от акциите на клуба, заяви в първото си обширно интервю, че решението на проблемите няма да бъде безразборно пръскане на средства през летния трансферен прозорец. Въпреки това според „Дейли Мейл“ милиардерът ще осигури достатъчно сериозна сума за привличането на трима качествени играчи – централен защитник, халф и нападател.

Ратклиф за клуба, Глейзър, Ашуърт, стадиона и кога Ман Юнайтед ще настигне Сити и Ливърпул
Ратклиф за клуба, Глейзър, Ашуърт, стадиона и кога Ман Юнайтед ще настигне Сити и Ливърпул

Юнайтед, както и повечето големи клубове в Англия, не успя да направи нищо на пазара през януари заради ограниченията, наложени от новите правила на Висшата лига за печалба и устойчивост. Според тях на всеки клуб са позволени загуби от не повече от 105 милиона за последните три сезона. Юнайтед похарчи над 500 милиона паунда за нови играчи през този период, но пък регистрира значително увеличение на приходите през последната година – от 477 до 648 милиона. „Дейли Мейл“ твърди, че спрямо тези данни Юнайтед ще разполага с буфер от около 40 милиона паунда през лятото, без да рискува нарушаване на правилата. Тази цифра има дори по-голяма тежест на трансферния пазара, тъй като за счетоводните цели трансферните суми и заплатите на играчите се разпределят за целия период на договорите на играчите.

Като към това се добавят продажбите, които планира Манчестър Юнайтед, както и освобождаването от някои от високите заплати, като тези на Марсиал, Варан и евентуално Каземиро, клубът ще може да си позволи подобаваща селекция. Разбира се, тя в голяма степен зависи от въпросните продажби и размерите им. Джейдън Санчо, Мейсън Грийнууд, Дони ван де Беек, Факундо Пелистри, Брендън Уилямс и Ханибал Межбри почти сигурно ще бъдат продадени през лятото. Същото може да се случи и с някой измежду Хари Магуайър и Виктор Линдельоф. Бъдещето на Кристиан Ериксен, Скот Мактоменей и Аарън Уан-Бисака също не е ясно.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички